Властивості глютамина

Глютамин — це одна зі складових білка, умовно незамінна амінокислота, яка позитивно впливає на зростання м’язів і підвищення імунітету. Глютамин здатний надавати антикатаболичну дію, пригнічуючи синтез кортизолу. Завдяки цьому підвищується рівень гормону росту. Більше половини наявних в організмі амінокислот — це саме глютамин. Він міститься в харчових продуктах — риба, курка, яйця, яловичина і навіть хліб здатні поставляти в організм ця речовина. Деяка його кількість зустрічається в овочах і зелені, таких, як бобові, капуста, буряк, шпинат і петрушка.

Глютамин служить непоганим постачальником енергії, за що цінується спортсменами. Він допомагає швидше відновиться після тренувань, підтримує м’язи в робочому стані, тому часто застосовується в спортивному харчуванні. Однак варто розуміти, що дія цієї амінокислоти швидше внутрішнє, і активного росту мускулатури після застосування чекати не варто.Сенс використання цієї речовини в спортивному харчуванні — допомогти організму в цілому, підтримати при навантаженнях.

При вживанні глютамина варто приділити увагу його сумісності з іншими харчовими добавками. Наприклад, взаємодіючи з протеїном, він засвоюється повільніше. А з креатином він же прекрасно поєднується.

Приймати глютаминовие добавки можна не більше 8 г на добу. Ця кількість ділять на два прийоми і п’ють після тренування і перед сном. Краще вживати добавку на голодний шлунок — так вона краще засвоїться, а через півгодини можна використовувати інші коктейлі. Перевищення дози не має сенсу — добавка просто не засвоїться або викличе алергічну реакцію.

Крім того, у препарату є протипоказання. Не варто його застосовувати при виразці шлунка, хворобах нирок, печінки, ожирінні.

Якщо протипоказань немає, глютамин зробить лише позитивний вплив. Таке спортивне харчування не тільки дозволить легше переносити великі навантаження, але і підвищить розумову активність, а також допоможе в профілактиці онкологічних захворювань. Він призначається лікарями при хворобах сполучних тканин, для відновлення після травм і перенесених важких захворювань. Деякі спортсмени навіть п’ють глютамин при простудних захворюваннях і це цілком виправдано — препарат служить непоганою альтернативою аптечним засобам для підтримки імунітету, що не додає організму невідомої хімії, при цьому покращуючи загальний стан.

Comments are closed.