Вчені виявили зв’язок між споживанням цукру і розвитком агресивного типу раку

Вчені з’ясували, що високе споживання цукру раковими клітинами стимулює активний ріст злоякісної пухлини. Про це йдеться в доповіді фахівців Фламандського інституту біотехнологій, який з’явився на сторінках журналу Nature Communications.

Висновки вчені зробили після закінчення дев’ятирічного дослідження, в ході якого їм вдалося встановити зв’язок між метаболічним відхиленням, ефектом Варбурга, і онкогенної активністю. Під час дослідження фахівці використовували дріжджі, клітини яких містять ті ж самі білки, що і ракові пухлини.

Зазначається, що, на відміну від здорових клітин, ракові виробляють основну частину енергії за рахунок розщеплення глюкози, що запускає цикл безперервної стимуляції розвитку і зростання раку.

Вчені вважають, що виявлена взаємозв’язок зможе допомогти, зокрема, складати індивідуальну дієту для онкохворих.

Comments are closed.