Вчені розповіли, чому шкідливо пропускати сніданки

Вчені розповіли, чому шкідливо пропускати сніданки. Як повідомляє журнал Journal of Psychology, недавнє дослідження показало, що люди, які не відмовляються від сніданку, меншою мірою схильні до серцево-судинним захворюванням і діабету.

В рамках дослідження фахівці попросили 49 осіб у віці 21-60 років приймати їжу протягом двох годин після пробудження або голодувати до полудня кожен день протягом шести тижнів. Люди могли вибрати будь-які страви, при цьому багато з них віддали перевагу традиційний сніданок з пластівців, тостів і соку.

До і після тесту дослідники зафіксували показники обміну речовин в учасників. Крім цього, фахівці провели біопсію жирових клітин, щоб з’ясувати, як працюють 44 гена і білка, які відповідальні за метаболізм.

Вчені прийшли до висновку, що сніданки знижують активність генів, пов’язаних з інсулінорезистентністю, і в межах норми збільшують концентрацію цукру в крові – з часом це має захистити організм від діабету і захворювань серця. А додаткові калорії, які отримують люди, які снідають, не завдають організму шкоди.

«Тим не менш меню сніданку для худих і повних людей має відрізнятися», — радить дієтолог Хав’єр Гонзалес.

Comments are closed.