Вчені розповіли, чому шкідливо пропускати сніданки. Як повідомляє журнал Journal of Psychology, недавнє дослідження показало, що люди, які не відмовляються від сніданку, меншою мірою схильні до серцево-судинним захворюванням і діабету.
В рамках дослідження фахівці попросили 49 осіб у віці 21-60 років приймати їжу протягом двох годин після пробудження або голодувати до полудня кожен день протягом шести тижнів. Люди могли вибрати будь-які страви, при цьому багато з них віддали перевагу традиційний сніданок з пластівців, тостів і соку.
До і після тесту дослідники зафіксували показники обміну речовин в учасників. Крім цього, фахівці провели біопсію жирових клітин, щоб з'ясувати, як працюють 44 гена і білка, які відповідальні за метаболізм.
Вчені прийшли до висновку, що сніданки знижують активність генів, пов'язаних з інсулінорезистентністю, і в межах норми збільшують концентрацію цукру в крові – з часом це має захистити організм від діабету і захворювань серця. А додаткові калорії, які отримують люди, які снідають, не завдають організму шкоди.
«Тим не менш меню сніданку для худих і повних людей має відрізнятися», — радить дієтолог Хав'єр Гонзалес.
Аквариумы в интерьере дома
|
Выбор входной двери для дома
|