Дієтолог розповів, який алкогольний напій корисний для пам’яті

Дієтолог Олексій Ковальков прокоментував запропоновану фінськими колегами дієту для поліпшення пам’яті, які порекомендували включити в раціон оливкова олія, багато рослинної їжі, цільнозернові продукти, бобові, насіння, рибу, біле м’ясо і невелику кількість алкоголю.

Як зазначив Ковальков в коментарі НСН, про продукти для поліпшення пам’яті вже було давно відомо.

«Але справа в тому, що пам’ять людини не вивчено до кінця, так що теоретично їй можуть бути корисними найрізноманітніші продукти», — сказав, зокрема, він.

За його словами, є добавки, здатні поліпшити пам’ять на 10-20 відсотків, а риба, повна омеги-3, корисна всім.

«А те, що стосується згадки в цій дієті алкоголю, то за рекомендаціями ВООЗ жінкам потрібно щодня вживати 150 мілілітрів сухого червоного вина, чоловікам — 250 мілілітрів. Воно повно антиоксидантами: їх в одному келиху більше, ніж у 12 чашках гарного зеленого чаю», — сказав Олексій Ковальков.

Добавить комментарий