Випити за своє здоров’я: вчені дізналися ще одну корисну властивість вина

Регулярне вживання невеликої кількості вина або пива знижує ймовірність розвитку діабету і пов’язаних з ним захворювань. До такого висновку прийшли датські вчені, про їх дослідженні розповідає Національна служба новин.

Як з’ясували вчені, непитущі більш схильні до захворювання на діабет, ніж люди, які регулярно здійснюють помірні узливання. Однак позитивного ефекту можна досягти лише при малих дозах спиртного. До того ж, ризик захворіти на діабет збільшується, якщо людина почне вживати вино або пиво частіше 3-4 разів на тиждень.

При цьому російські фахівці не схильні розділяти оптимістичні висновки західних колег.

На думку голови Центру досліджень федерального і регіонального ринків алкоголю Вадим Дробиз, така користь малоймовірна. Дослідження про тих чи інших чудодійні властивості алкоголю з’являються мало не щотижня. Дробиз розцінює їх виключно в якості замовних.

«Хто більше заплатив – така стаття і з’являється», — заявив він.

Comments are closed.