Вчені з’ясували, які продукти можуть прискорити розвиток раку майже в 100 разів

Як повідомляє Science Alert, посилаючись на результати дослідження, проведеного американськими вченими, до прискореному утворенню злоякісних пухлин призводять продукти з великою кількістю холестерину.

При цьому ризик розвитку раку кишечника збільшується майже в 100 разів.

Фахівці підтвердили свої висновки на дослідах з лабораторними мишами, розділивши їх на дві групи.

У першій були миші, яких посадили на дієту з високим вмістом холестерину, а другим навмисно відключили фермент Lpcat3, що спровокувало ще більшого накопичення холестерину.

В результаті у мишей з двох груп спостерігалося активне ділення стовбурових клітин, а тканини кишечника розросталися. Потім в товстій кишці з’явилися злоякісні утворення.

В ході експерименту вчені з’ясували, що найбільш небезпечним для людини стає вживання червоного м’яса і молочних продуктів.

Тепер фахівці мають намір з’ясувати, яка зв’язок між рівнем холестерину та іншими видами раку.

Comments are closed.