Як повідомляє Science Alert, посилаючись на результати дослідження, проведеного американськими вченими, до прискореному утворенню злоякісних пухлин призводять продукти з великою кількістю холестерину.
При цьому ризик розвитку раку кишечника збільшується майже в 100 разів.
Фахівці підтвердили свої висновки на дослідах з лабораторними мишами, розділивши їх на дві групи.
У першій були миші, яких посадили на дієту з високим вмістом холестерину, а другим навмисно відключили фермент Lpcat3, що спровокувало ще більшого накопичення холестерину.
В результаті у мишей з двох груп спостерігалося активне ділення стовбурових клітин, а тканини кишечника розросталися. Потім в товстій кишці з'явилися злоякісні утворення.
В ході експерименту вчені з'ясували, що найбільш небезпечним для людини стає вживання червоного м'яса і молочних продуктів.
Тепер фахівці мають намір з'ясувати, яка зв'язок між рівнем холестерину та іншими видами раку.
Аквариумы в интерьере дома
|
Выбор входной двери для дома
|