Вчені розповіли, що потрібно їсти, щоб знизити ризик хвороби серця

Шматок сиру може врятувати від інфаркту! Китайські вчені прийшли до висновку, що щоденне вживання продуктів сирних сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань. Про це повідомляє Правда.ру.

Протягом деякого часу дієтологи активно цікавилися, чому французи так рідко страждають захворюваннями серця, незважаючи на те, що страви їх національної кухні традиційно повні насичених жирів і холестерину. У результаті вчені зробили висновок, що не всяка «жирна» їжа рятує від інфаркту, а лише та, яка підвищує в організмі вміст так званого «корисного» холестерину — в першу чергу, це сири.

Всього 40 грамів сиру в день сприяють зниженню ризику серцевих захворювань на 40%, а загрозу інсульту на 10%.

Сир сприяє виробленню в організмі людини ліпопротеїну високої щільності, який скорочує зміст «шкідливого» холестерину — ліпопротеїну низької щільності.

Крім того, засвоювати жири допомагає міститься в продукті кальцій, а кислоти запобігають закупорку артерій.

Comments are closed.