Вчені назвали саму популярну їжу європейців, що провокує рак

Президент Європейської ради Дональд Туск планує підписати документ, в якому на законодавчому рівні європейців спробують схилити до відмови від картоплі, жита і пшениці. Справа в тому, що в цих продуктах знайдений сильний канцероген акриламід, здатний викликати у людини рак. Про це повідомляє ФАН.

Як заявив експерт ООН з хімічної безпеки, віце-президент РАПН, заслужений професор МДУ їм. М. в. Ломоносова Валерій Петросян, жителів Євросоюзу попросять відмовитися від звичних продуктів на користь азіатського рису і південноамериканської кукурудзи.

За словами експерта, про смертельну небезпеку акриламіду вчені дізналися зовсім недавно, ще 7 років тому про нього ніхто не чув.

«В останні роки в дослідженнях європейських вчених було показано, що акриламід у значних кількостях міститься в продуктах харчування і напоях, виготовлених при температурі 120°С і вище з картоплі, пшениці, жита, вівса, ячменю і кава», – цитує Петросяна ФАН.

Проте фахівець зазначив, що забороняти вживати каву чи картоплю ніхто не може. Уряд може тільки попередити про небезпеку цих продуктів.

«Вчені провели багаторічні дослідження, експерименти показали досить конкретні результати: акриламід небезпечний Далі люди вирішують для себе самі: чи вони хочуть зберегти п’ятнадцять років життя або бажають тріскати чіпси», – говорить він.

Comments are closed.