Складено рейтинг продуктів для молодості шкіри, куди увійшли пиво і м’ясо

Складено рейтинг продуктів, які сприятливо впливають на стан шкіри. Як повідомляє «КП», новий список не передбачає бездумного поглинання зелені, овочів і інших корисних продуктів, що може бути не до смаку гурманам. У список увійшли, зокрема, пиво та м’ясо.

На першому місці опинилися кисломолочні продукти — кефір, сир, ряжанка. Вони багаті вітамінами і природними пробіотиками, які нормалізують роботу кишечника і, відповідно, покращують стан шкіри.

На другій позиції зазначаються риба і морепродукти в кількості 150-180 грамів в день. Вони містять необхідні ненасичені жирні кислоти Омега 3, а також вітаміни, мінерали та мікроелементи, які відповідають за еластичність шкіри, нормальне вироблення колагену і формування підшкірної жирової тканини. Причому рибу краще вживати в тушкованому або вареному вигляді.

Третім продуктом названі курячі яйця, 1-2 в день.

Куряче м’ясо також потрапила в рейтинг корисних для шкіри продуктів. У ньому міститься ідеальне кількість повноцінного білка, який добре засвоюється, покращує загальний стан шкіри. Денною нормою названі 150-180 грамів. Найкраще вживати грудки без шкіри.

Яловичина, багата цинком і вітаміном В2, є надійним помічником у запобіганні появи зморшок, тріщин і виразок. Рекомендована денна доза продукту — 150-200 грамів.

На шостій позиції, як не дивно, виявилося пиво. Мова в даному випадку йде про якісний натуральному напій, що виготовлений без додавання спирту. Хороше пиво натурального бродіння багате вітамінами В1 і В12, важливими для еластичності шкіри селеном, який не дає розвиватися запалень, а також вітаміном РР, тобто нікотиновою кислотою, яка регулює роботу дрібних кровоносних судин і перешкоджає утворенню судинних зірочок.

Наступним продуктом названі волоські горіхи, в які входять важливі ненасичені жири, що забезпечують шкіру еластичністю. Необхідною кількістю називається 40-50 грамів в день.

Однак без овочів рейтинг не обійшовся — на восьмій позиції варто брокколі. Завдяки присутності в складі таких елементів, як залізо, цинк і вітаміни А, С і В, цей продукт перешкоджає ранньому старінню, підвищує її пружність.

На дев’ятому місці розташувалися суниця і зелений чай. Вони містять вітаміни і мікроелементи, що захищають організм від дії вільних радикалів.

Завершує рейтинг вишня, причому її рекомендують вживати як в свіжому, так і в замороженому вигляді.

Comments are closed.