Що ховається під упаковкою звичайного морозива

Як виглядає справжнє морозиво? Росконтроль стверджує: серед російських виробників — лише один злісний підроблювачів, який штампує якийсь коктейль з рослинної олії, а видає його за популярне ласощі.

У інших виробників морозива порушень менше — у одних в вафельних стаканчиках трохи менше білка, ніж заявлено на етикетці. У інших в пломбірі на піввідсотка менше жиру. Однак, на такі дрібниці ми майже не дивимося: на смак такі недоліки не визначиш. Ось і вибирає кожен те, до чого душа і мова лежить.

У рецептурі ескімо і «золотих злитків» замінники молочних жирів допустимі. Але при цьому на упаковці це повинно бути чітко зазначено. А слова «молочний», «вершковий» і «пломбір» можуть прикрашати тільки той продукт, який не містить замінників молока. Але якщо вчитатися в етикетку, приходиш в жах — склад, здавалося б, самого натурального морозива нагадує короткий переказ таблиці Менделєєва. Хімії в ньому більше, ніж в бочці мінеральних добрив. За тим, що має повне право називатися натуральним, виготовленим за оригінальним італійським рецептом холодним десертом, потрібно йти до професійного джелатерія — шеф-кухарю по морозиву.

Щоб морозиво зберігалося довше, в нього додають різного роду консерванти і емульгатори. Всі вони дозволені. І шкода здоров’ю можуть завдати не вони, а бактерії, що містяться в молоці.

Так що, вибираючи собі або своїй дитині частування, потрібно стежити за тим, як воно зберігається. Наприклад, ось це, зроблене вручну, продається строго при температурі мінус 14. Заморозьте сильніше — перетвориться в неїстівний цегла. Зігрієте — скисне. Тільки можна так ця «дольче віта» здатна охолодити пігулку спопеляючої спеки.

Comments are closed.