Роскачество представило результати дослідження кефіру, яке показало, що не всі російські виробники чітко дотримуються складний виробничий процес при виготовленні продукту. Про це йдеться в прес-релізі за результатами перевірки напою, представленому відомством.
В ході перевірки вдалося встановити, що половину досліджуваних товарів можна назвати якісними. Також відомство відзначило, що міф про повсюдної фальсифікації кефіру пальмовою олією не підтвердився. Рослинні жири виявили тільки у чотирьох випадках з 36.
Випробування проводилися за 35 показниками якості. Були перевірені 36 найпопулярніших у росіян федеральних і регіональних торгових марок кефіру. У дослідження були включені і три торгові марки молочного продукту, вироблені в Білорусі.
«В цілому кефір, з одного боку, вкрай чутливий продукт, так як зроблений на живих заквасках і будь-які порушення при перевезенні і зберіганні можуть викликати незворотні процеси. Споживачеві традиційно слід звертати увагу на упаковку, відсутність її здуття, цілісність, а також вибирати перевірених виробників, які дорожать своєю репутацією, і насторожено ставитися до неправдоподібно дешевим товарам», — заявив виконавчий директор Союзмолока Артем Бєлов.
Згідно з результатами, високоякісними товарами, які не тільки відповідають вимогам законодавства, але й перевищують діючі Гости, а також містять велику кількість корисних молочних бактерій, визнані 10 торгових марок: «36 копійок», «Авида», «Агрокомплекс», «Будиночок в селі», «Нежеголь», «Останкінське 1955», «Простоквашино», «Рузський», «Томмолоко» і Parmalat.
Також дослідження показало, що марки «Вкуснотеево», «Сільське молочко», «Дмитровський молочний завод», «Кубанська корівка», «Чабан», Goodness Farm і Zorka теж є якісними товарами.
«За результатами досліджень в кефірі не виявлено небезпечних кількостей радіонуклідів, важких металів та хлорорганічних пестицидів. Не виявили дослідження і отруйного токсину цвілевих грибів (афлатоксину М1), бактерій золотистого стафілокока і патогенних мікроорганізмів», — йдеться в прес-релізі.
Недоліки і порушення відомство виявило у 19 брендів кефіру.
«Так, перевищення кількості бактерій все ж виявлено в кефірі шести торгових марок: «Буденновскмолпродукт», «Давлеканово», «Молочні продукти з Дубровки», «Молочний комбінат «Ставропольський» та «Сонечко Кубані» — кишкова паличка, у кефірі «Околиця» — цвіль», — йдеться в повідомленні.
Також іноді виробники додають в кефір крохмаль, який здешевлює виробництво. Його виявили в кефірі «Буденновскмолпродукт», «Давлеканово», «Сільське молочко», «Добра корівка», «Народний».
Аквариумы в интерьере дома
|
Выбор входной двери для дома
|